AES İl Sekreteri Yüksel Say, okullarda kaynak kitap kullanımı ve ders kitaplarının yeterliliği konusunda sendika genel merkezi tarafından eğitimcilerin görüşlerini yansıtan bir anket düzenlendiğini belirterek, araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
Ankette çeşitli branşlardan 2 bin 186 öğretmene, okullardaki ders dağılımları ve ders içeriklerinin yeterlikleri ile ilgili sorular yöneltildiğini aktaran Yüksel Say, son günlerde okullarda kaynak kitap kullanımı ile ilgili eğitimcileri rahatsız eden durumlar olduğunu ve bu konularda soruşturmalar yapıldığını anımsattı.
Yüksel Say, ankete katılanların yüzde 64’ünün ders kitaplarının yanında yardımcı kaynak kullandığını, bedava ders kitabını olumlu karşılasalar da bu kitapların içerik ve yeterlik açısından gereken kaliteye ulaşmadığı görüşünde birleştiklerini açıkladı.
Katılımcıların yüzde 76’sının müfredat oluşturma konusunda öğretmenlerin fikrinin alınmadığı, yüzde 50’sinin ise ders içeriklerinin öğrenci seçme sınavlarıyla uyumlu olmadığı yönünde görüş belirttiklerini kaydeden Yüksel Say, “Ders kitaplarının içerik olarak da incelendiği araştırmada eğitimcilerin büyük oranda kaynak kitaba ihtiyaç duydukları ortaya çıktı.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim