Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yozgat milletvekilleri, kentin ileri gelenleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bozdağ, “Dünyayı Yozgat’a Yozgat’ı dünyaya bağladık. Yozgat havaalanı buraya kolay gelmedi. Cumhurbaşkanımızın özel iradesi ve talimatları, Sayın Başbakanımızın özel iradesi, talimatları ve takibi, Sayın Bakanımızın Ahmet Arslan beyin özel idaresi ve takibiyle bu noktaya geldik. Bu büyük ve devasa eseri ilimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım ve Yozgatlılar adına gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgat’ın havaalanıyla daha da güçleneceğini kaydeden Bozdağ, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yozgat’ın geleceğe dair beklentileri de olumlu anlamda gelişmeye daha etkili bir şekilde devam edecektir. Hükümetlerimiz döneminde ulaşımda büyük devrim yaşandı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımızın önderliğinde yapılan çalışmalarla ve Ulaştırma Bakanımızın gayretleriyle Yozgat, ulaşımın her alanında çağ atladı. Bölünmüş yollarını hepiniz görüyorsunuz. Yozgat’a 4 katrilyondan fazla yatırım yaptık. 300 milyon liranın üzerinde devam eden yatırımlar var. Yozgat’ın dört bir yanı yol bakımından şantiyedir.

Hızlı trenin 2019 yılının ikinci yarısına gelirken test sürüşü başlayacak arkasından da resmen açılışını beraber gerçekleştirmiş olacağız. 9.5 milyar lira yüksek hızlı trenin bedeli. Yozgat, havayoluyla, demiryoluyla, bölünmüş yoluyla bütün yolların merkezi haline gelmiştir.

Havaalanı, 300 milyon lira üzerinde bir değerle Yozgat’a kazandırılıyor. Bundan sonra yurtdışındaki Yozgatlılar Berlin’den Paris’ten bindiği zaman Bozok Havaalanı’ndan ailelerine kavuşacak. Uluslararası anlamda bölge havaalanı olacak. Sadece Yozgat’a değil civardaki illere de büyük katkı sağlayacaktır.”

2020'DE HİZMETE AÇILACAK

Yozgat Havaalanı inşaatının 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Yozgat havaalanı yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine hizmet verecek şekilde inşa edilecek.

Yozgat Havaalanı ihalesini YDA inşaat sanayi ve Ticaret A.Ş. ile EMT inşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. aldı. 176 milyon 352 bin lira bedelle almıştı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim