Bozdağ, “Şimdi bakıyoruz, Sivas, Çorum, Kırşehir’in merkez nüfusu bizden fazla, ama Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi Yozgat’a yapıldı. Peki, nasıl aldık biz bunu? Tamam, bizim siyasi gücümüz var, ama esas siyasi güç halkımızdadır. Halkımız bu siyasi gücü, desteği vermemiş olsa biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına gidip ne diyeceğiz? Ne oldu? Bak ilk hastaneyi Cumhurbaşkanımız bize verdi ve ilk açılış burada yapıldı.” dedi.

Hızlı trenin geleceğini, havalimanı temelinin atıldığını, karayolunun otobana dönmekte olduğunu anlatan Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tıp fakültesini 5 tane devlet üniversitesine koyduk, birini Sayın Cumhurbaşkanımız Yozgat’a verdi. Bizim ayarımızdaki üniversitelerde hukuk fakültesi yok. Çorum’da, Kırşehir’de, Nevşehir’de, Tokat’ta yok. Sivas’ta yeni alındı ve bizden sonra oldu. Tamam biz istedik ama Cumhurbaşkanı onay vermese olur muydu? Olmazdı ama niye verdi onayı? Yozgat’ın duası ve desteği var.”

Yozgat’a yapılan sağlık yatırımlarını da anlatan Bozdağ, “Şehir Hastanesi, Tıp Fakültesi, Fakülte Hastanesi, Sağlık Yüksek okulları ile beraber Yozgat bir sağlık merkezi oldu. Şu anda Amasya, Çorum, Tokat, Sivas, Nevşehir, Kırşehir gibi hastanelerden hatta yurtdışından hastanelerimize hasta geliyor. Eğitimde, Adalet Akademisi, Diyanet Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezinin bir arada olduğu İstanbul ve Ankara’nın dışında Türkiye’de il yoktur.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim