Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, AKP milletvekillerinin 13 yıldır Çorum’a hizmet üretmekten uzak ve uykuda olduklarını söyledi.
Karadeniz Bölgesi’ne giden tüm bakanların çevrilip kente getirildiğini ve adeta şov yapılarak göz boyandığını anlatan Prof. Dr. Doğan, “Göz boyamalarının bir anlamı yok. Hizmet yatırımlarıyla istihdam sağlayıcı yatırımların birbirinden ayrılması gerekir. Hizmete yönelik yatırımlar yapılabilir. Diğer illere ne kadar hizmet yapılıyorsa bize de yapılıyor” dedi.

“VEKİLLER UYKUDA”
Çorum’un çevre illerle kıyaslandığında bile hizmete yönelik yatırımların ilimize göre daha fazla olduğunu anlatan Doğan, “Çorum’daki istihdama yönelik yatırım yapılmıyor. Çorum’da sanayiciyi destekleyecek yatırım yok. İstihdamın destekleyecek faaliyetler lazım. Çorum’da 30-35 yıl önce iki yatırım yapılmış. Birincisi Şeker Fabrikası, ikincisi ise Çimento Fabrikası. Biri özelleşmiş, diğeri de sırada. Çorum’da istihdama yönelik geniş kapsamlı yatırımlar şarttır. Bu geniş kapsamlı hizmetler 13 yıldır uykuda olan AKP’nin milletvekilleri şehre kazandıramamışlardır” diye konuştu.

“GÖÇ VERİYORUZ”
Çorum sanayisinin kendi yağı ile kavrulduğunu söyleyen Doğan, devletin de katkısı olmadığını ileri sürdü. Çorum’a büyük yatırımların sorulduğunda üniversite, cezaevi, hastane, adliye binası, parke taşı döşeme çalışması gibi çalışmaların örnek olarak gösterildiğini belirten Doğan, “Biz özellikle Çorum'a istihdama yönelik yatırımların yapılmadığını görmekteyiz. Çorum büyük göç vermektedir. Verilen göç neticesinde Ankara’da da bir Çorum vardır. Çorum’dan göç edip Ankara’ya giden 400 bin kişi oranın seçmenidir ve orada oy kullanmaktadır. Bu da Çorum nüfusunun artmamasıdır. Kısacası iş alanları olmadığı için Çorum her gün göç vermektedir” dedi.

“HAVAALANI ŞART”
En önemli konunun sanayinin özellikle makine sanayisinin siyasilerden destek almadığını dile getiren Doğan, acilen sivil havaalanının yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Merzifon Havaalanı’nın geçici bir çözüm olduğunu söyleyen Doğan, “Açılacak havaalanı sanayicilik ve Çorum halkı açısından çok çok önemlidir. Çorum’a havaalanı mutlaka kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Seçimin yaklaşması nedeniyle AKP’nin sanal açılışlar yaptığını, yoldan geçen bakanı göz boyamak için rica minnet şehre getirdiğini sözlerine ekledi.
(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim