Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son günlerde halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsurları yazılı, ve görsel basına yönelik engellemelerin endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Karaca Digitürk tarafından 7 TV kanalının karartılması üzerine şu görüşleri dile getirdi:
“Yıldırma, sindirme amaçlı olarak yazar ve haberci arkadaşlarımıza yönelik “kabul edilemez” fiili saldırıların yankıları sürerken, bu kez 7 TV kanalına “sansür” niteliğindeki bir başka karar, uygulamaya konulmuştur.
TV kanallarına servis yapan TİWİbu ve Turkceel’den sonra Digitürk’ün7 kanalı karartması öncelikle halkın haber almasına ve basın özgürlüğüne bir engeldir.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, soruşturma aşamasındaki bir dava gerekçe gösterilerek alınan bu karar, doğrudan bir sansür niteliğindedir ve Anayasamızın temel hükmüne açıkça aykırıdır.
Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 1Kasım seçimleri öncesinde alınan bu kararlar, manidardır.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetimi olarak, bu yasaklamanın acilen durdurulmasını ve vatandaşın Anayasal hakkı olan haber almadaki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz”
Editör: TE Bilisim