21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çorum Park önünde vatandaşlara süt ve ayran dağıttı.
Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, SGK İl Müdürü Duran Cesur, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Defterdarı Ali Sormaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, süt tüketiminin önemine vurgu yapıldı.
Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ermiş, 21-25 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta dolayısıyla tüm yurtta Süt Tüketimini Artırma Kampanyası başlatıldığını söyledi.
Süt tüketiminin artmasını sağlamak amacıyla başlatılan kampanya hakkında bilgiler veren Ermiş, “Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olmak, yurt içi talebi canlandırmak, her yaş grubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak ve kamuoyunu aydınlatmayı amaçlıyoruz” dedi.
Ülkemizde bir yılda kişi başı ortalama 182 litre süt tüketildiğini ve bu ortalamanın gelişmiş ülkelere oranla çok düşük olduğunu ifade eden Ermiş, süt içme alışkanlığını yaygınlaştırmak için ise okul sütü programının başlatıldığını söyledi.
Ülkemizde bir yılda ortalama 18 milyon ton süt üretildiğini ve bu miktarın 250 bin tonunun ilimizden karşılandığını ifade eden Ermiş, ambalajlı ürünlerin tüketilmesi ve sokak sütünün tercih edilememesi konusunda uyarılarda bulundu.
Ardından koliler halinde dağıtılan süt ve ayranları, Albayrak İlkokulu öğrencileri Gazi Caddesi’nde vatandaşlara ikram etti.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim