Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin organize ettiği ‘Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın başvuruları başladı. Bu yıl 30'ncusu düzenlenecek olan yarışmaya 30 Ocak’a kadar derneğin web sitesi (www.tfmd.org.tr) üzerinden başvuru yapılabilecek.
Zor şartlarda görev yapan basın fotoğrafçılarını mesleklerinde özendirmeyi amaçlayan yarışmada, “haber, spor, çevre, günlük yaşam, portre, foto röportaj, siyaset ve özel kategori AB’nin Türkiye’ye yansımaları” kategorilerinde fotoğraf gönderilebilecek.
Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Mart ayında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştirilecek ATSO Antalya Fotoğraf Günleri’nde belirlenecek olup, yarışmanın sonuçları 1-5 Nisan tarihinde Antalya’da özel bir organizasyonla açıklanacak.
Yarışmada, dünyaca ünlü foto muhabirlerinin yanı sıra Türkiye’nin bu alandaki en önemli isimlerinin de ağırlanacağını belirten Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, 5 gün sürecek olan “ATSO Antalya Fotoğraf Günleri”nde; panellerin, söyleşilerin ve sunumların yanı sıra 50’nin üzerinde serginin yapılacağı ve etkinliğin son gününde ise sonuçların açıklanacağını söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim