Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı kokteylle başlayan etkinlikte, aralarında Türk tiyatrosunun duayen oyuncusu Güven Hokna ile Türk Halk Müziği’nin ünlü isimleri Gülşen Kutlu ve İhsan Öztürk’ün de bulunduğu çok sayıda sanatçı ve kuruma ödülleri sunuldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da “Onur Ödülü” aldığı gecede ayrıca Çorumlu üç sanatçı, bir bürokrat ve bir vakfa da ödül verildi.

Ressam Bünyamin Balamir, Yazar Muzaffer Gündoğar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz’ün yanı sıra İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, “Onur Ödülü” alan Çorumlu isimler olurken, Ankara’da faaliyetlerini sürdüren ve başkanlığını Alper Bilan’ın yürüttüğü Vakıf 19’a da sanata katkılarından ötürü “Onur Ödülü” takdim edildi.

Kardelen’in 55. Yaşayan Değerlerimiz programında ayrıca Ressam Şekip Oğuz, Yazar Ali Karadeniz, Heykeltıraş Aysun Altunöz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Emine Koç, Bağlama Sanatçısı İsmail Işık, Yazar Naşide Gökbudak, Nürnberg Engelliler Derneği Başkanı İlknur Alkan Reiche ile Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü’ne de sanata katkılarından dolayı birer “Onur Ödülü” sunuldu.

Ünlü oyuncu Güven Hokna’nın ödülünü, Türk resminin büyük ustası İbrahim Çallı’nın kendisi gibi ressam olan torunu Yaşar Çallı verdi.

“Ferhunde Hanımlar”, İkinci Bahar” ve “Yaprak Dökümü” dizileriyle geniş bir hayran kitlesi kazanan Güven Hokna, ödül için Kardelen ekibine teşekkür etti.

Ödül töreninin sunuculuğunu Yusuf Ziya Leblebici ile birlikte başarıyla yürüten Yağmur Yalçın, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle yoğun alkış aldı. Yağmur Yalçın ayrıca göz alıcı kostümüyle de büyük beğeni topladı.

“Türk Halk Müziği’nin en sevilen isimlerinden, TRT Sanatçısı Gülşen Kutlu’nun ödülünü hemşehrimiz Salim Çoruk sundu.

Türk Halk Müziği’nin en yetkin ustalarından biri olan İhsan Öztürk, ödülünü meslektaşları Neşe Dilekçioğlu ve Gülşen Kutlu’nun elinden almaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ödülünü, Kardelen Sanat Derneği Başkanı Yusuf Ziya Leblebici bizzat takdim etti.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk’a ödülünü Ankara Kulübü Genel Başkanı Metin Özaslan verdi.

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, ödülünü Salim Çoruk’un elinden aldı.

Salim Çoruk ayrıca Çorumlu Ressam Bünyamin Balamir’in ödülünü de sundu.

Çorum’un usta yazarlarından Muzaffer Gündoğar’a da ödülünü Salim Çoruk verdi.

Çorumlu TRT Sanatçısı Nazlı Öksüz ödülünü, hemşehrileri Alper Bilan ve Salim Çoruk’un elinden aldı.

Ressam Şekip Oğuz’a ödülü Salim Çoruk tarafından verildi.

Heykeltıraş Aysun Altunöz ödülünü Neşe Dilekçioğlu’nun elinden aldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Emine Koç’un ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi.

Nürnberg Engelliler Derneği Başkanı İlknur Alkan Reiche’ye ödülünü Neşe Dilekçioğlu sundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim