Usulsüzlük nedeniyle Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 2010 yılındaki KPSS’nin iki bölümünü daha iptal etmesi sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “86 bin memur atanmış. Ya bunların hepsi memuriyetten atılacak. Ya da sınav sonuçları incelenip kopya çekenler tespit edilip atılacak” diye konuştu.
CNN Türk ekranlarındaki “Gündem Özel” programında mahkeme tarafından iptal edilen 2010 KPSS'nin ne olacağıyla ilgili soruları yanıtlayan Yıldırım, önlerinde iki seçenek olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi, 2010 KPSS iptal olunca 86 bin kişi çıkarılacak demektir. Aradan şu kadar sene geçti deme şansımız yok. Ya yasa düzenleyeceğiz bu mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz, ya da mahkeme kararını uygulayacağız.
Şunu yapmamız daha doğru olacak; Ben çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımıza bunu söyledim; bunların sınavlarını incelemek lazım. Tamamı mı soruları aldı, yoksa FETÖ'nün hedef kitle olarak gördüğü belli bir grup mu? Geriye yönelik sınav sonuçlarına bakılır, orada bu işin failler ortaya çıkar, diğerleri muaf tutulur.
Şu anda zannediyorum 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu geliyor, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda bir karar aldık ve M.E.B.'e talimat verdik. Okul açılma tarihinde erteleme ihtimali söz konusu değil, okullar zamanında açılacak” dedi.
Devlet Personel Başkanlığı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca çalışma başlatıldığını ve konunun incelendiğini, haklarında şaibe bulunmayanların mağdur edilmeyeceğini açıkladı.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim