İslâm toplumunda gayrimüslimlere yönelik herhangi bir düşmanlık beslenmediğini ve adaletsizlik yapılmadığını vurgulayan Eyüp Ergün, “Biz Hristiyanlar’ın kutsalına değil, Müslümanlar’ın yılbaşını kutlamasına karşıyız.” dedi.
Saadet Partili Ergün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“İslâm dünyasında Hristiyanlar’a ait olan Noel’i kutlamak imanı ve inancı tehlikeye atan bir unsurdur. Bu gibi benzeşmeler Müslümanlar için son derece tehlikelidir. Sevgili Peygamberimiz, ‘Kim bir kavme benzerse o onlardandır.’ buyurmuştur.
Müslümanlar hiç olmazsa bu yılbaşında İslâm ülkelerini kan gölüne çeviren, sahillerine çoluğun çocuğun cesetlerinin vurmasına sebep olan, ülkesindeki ahlâk ve maneviyatın çöküşüne neden olan Hristiyanların şirk kutlamalarına asla katılamamalıdır. Şirk diyoruz çünkü Hristiyanlar büyük bir yalanla Hz. İsa’nın, -haşa- Allah’ın oğlu olduğunu iddia etmektedirler ve bu inançla kutlamalarını gerçekleştirmektedirler.
Avrupa Birliği’ne gireceğiz diye bu sapkınlıkları görmezden gelen iktidar mensuplarını ve inançlı milletimizi uyarıyor, kendilerine dikkat etmelerini canı gönülden diliyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim