Çorum'da yıllar önce yetiştirme yurdunda kalan kişiler, bu yıl 5.'si düzenlenen piknikte bir araya geldi. Sıklık Tabiat Parkı'nda düzenlenen pikniğe, yaklaşık 150 yetiştirme yurdu mezunu katıldı.

Organizasyon komitesinden Recep Babayiğit, 5 yıldır her yıl düzenli olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, yetiştirme yurdu mezunları etkinliğine İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye'nin diğer illerinin yanı sıra Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden de katılım sağlandığını vurguladı. Babayiğit, "Bizler kendi dönemlerimizde devletin imkanlarıyla okuduk. Daha sonra her birimiz bir işin ucundan tuttu. Türkiye'nin dört bir yanında görev yapıyoruz. Bu organizasyonla amacımız bağlarımızı koparmamak. Burada bulunan erkek ve kız kardeşlerimiz yurtta büyüdük, yurtlarda yetişen kardeşlerimle sosyal paylaşım sayesinde daha aktif bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Kısacası iletişim imkânlarının artmasıyla rahatça bir araya geliyoruz. Önce Ankara buluşması gerçekleştiriyorduk ancak aldığımız bir karar ile buluşmalarımızı Çorum’da yapmaya karar verdik çünkü Çorum, bizi şekillendiren yer. Bizim Çorum’a sosyal bağımız ve kültürel bağımız var. Çorum, hem ağladığımız hem de güldüğümüz yer. Bundan böyle Çorum’da buluşmaya devam edeceğiz. Çok mutluyuz” dedi.

Yurtta yetişen Döne Kılıç ise, “Her seneyi iple çekiyoruz. Bir araya geldiğimizde çok mutlu oluyoruz. Çünkü küçükken hep bir yerde büyüdük. Buluşmalarımızda anılarımızı tazeliyoruz. Eskiden olduğu gibi bir birimize sarılıyoruz. Anılarımız tekrar tazeleniyor. Halen aynı duyguları paylaşıyoruz. Söylenecek söz bulamıyorum. Biz burada aynı coşkuyu ve kardeşliği yeniden yaşıyoruz” dedi.

Kazım Kahraman ‘da konuşmasında, yurtta yetişen bir kişi olarak arkadaşlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduğunun altını çizerek “Harika bir ortam. Kelimelerle anlatamıyorum. Harika bir şey bu birliktelik, Çok mutluyum” dedi.

Hüseyin Turay ve Hatice Akçan da küçükken çeşitli nedenlerden dolayı yurda verildiklerini ve birlikte yurtta büyüdüklerini belirterek, “belirli bir zamandan sonra yurttan ayrıldık sonra da evlendik ve 31 yılda birlikte hayatın yükünü omuzluyoruz. Şuan çok mutluyuz. Hele bugün ise kardeşlerimizle bir aradayız. Daha da mutlu olduk” diyerek sevinçlerini dile getirdiler. Yaklaşık 150 kişi önce yemeklerini yedikten sonra hasret giderip gönüllerince eğlendi. Pikniğe katılanlardan bazıları ise “ Bu şarkı hiç bitmez bitmeyecekte” diyerek seneye tekrar bir araya geleceklerini ifade ettiler.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim