Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl ilk kez sanat ve spor alanlarında yeteneği olduğunu düşünen öğrenciler için yeni bir düzenleme yaptı.

Buna göre MEB, bu yıl ilk kez sanat ve spor alanlarında yeteneği olduğunu düşünen ancak başka bir lise türüne kaydolmuş öğrenciler için yeni bir düzenleme yaparak özel bir yeteneğe sahip olduğunu düşünen öğrencilerin, sanat ve spor liselerinin boş kontenjanlarına yerleştirilmeleri amacıyla Eylül ve Ekim aylarının son haftasında özel yetenek sınavları düzenlemeye karar verdi. Bu yetenek sınavına ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10 sınıfında okuyan öğrencilerin başvuru yapabileceği açıklandı.

Konu hakkında bilgi veren Çorum Spor Lisesi Müdürü Murat Terlemez, okullarındaki boş kontenjanlar için 29 Eylül ve 27 Ekim 2018 tarihlerinde yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapacaklarını söyledi. Spor alanlarında yeteneği olduğunu düşünen ancak başka bir lise türüne kaydolmuş öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu 24-27 Eylül tarihleri arasında Spor Lisesine gelerek yetenek sınavı için kayıt yaptırabileceklerini ve kayıtla ilgili istenen belgeleri okulun internet sitesinden veya okulu arayarak öğrenebileceklerini söyledi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim