Derneğin Cumartesi günü Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Dr. İsmail Türker Ejder güven tazeledi.

Vali Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun yanı sıra Dernek üyelerinin katıldığı Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından söz alan Yeşilay Çorum Şubesi Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, katılımcılara yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi, özellikle sigara bağımlılığın azaltılmasına yönelik bir takım caydırıcı önlemlerin alındığını hatırlatarak, “Sigara fiyatlarının yüksek olması ve kamusal kapalı alanlarda sigara içme yasağı gibi caydırıcı tedbirler bu konuda belli bir mesafe almamızı sağladı. Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi her türlü bağımlılıkla mücadele, devlet ve millet olarak hepimizin ortak sorumluluğunda. Bütün bunlarla topyekûn bir mücadele hâlinde olmalıyız. Bu konuda Yeşilay Derneği’ne her türlü desteği vermeye devlet olarak hazırız.” diye konuştu.

Verilen kısa bir aranın ardından Genel Kurul, Divan Kurulu’nun oluşturulmasıyla devam etti. İsmail Tüfekçi’nin başkanlığındaki Divan Kurulu’nda Başkan Yardımcılığına Nurullah Sağlamkaya getirilirken, Fırat Özdemir ise Kâtip Üye olarak yer aldı.

Ardından Divan Kurulu Başkanı İsmail Tüfekçi, Derneğin yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu listelerini üyelerin açık oylamasına sundu.

Üyelerin oy birliğiyle belirlenen Yeşilay Derneği Çorum Şubesi’nde yeni yönetim kurulu, Dr. İsmail Türker Ejder’in başkanlığında Erol Kavuncu, Ali İhsan Çağırgan, Şükriye Demirel ve Bedia Sağlamkaya isimlerinden oluştu.

Denetim Kurulu’nda Reha Metin Alkan, Mustafa Alagöz ve Adnan Cıdık yer alırken, Genel Merkez Delegesi olarak ise Dr. İsmail Türker Ejder, Erol Kavuncu ve Reha Metin Alkan isimleri belirlendi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim