Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun bulunduğu alanın ihaleye çıkarılması sürecinin ardından konut alanı olarak kullanılacak olmasına tepki gösteren sivil toplum örgütleri Çorum Halk Dayanışması adı altında KAMUSEN İl Temsilcisi Selim Aydın’ı ziyaret etti.
Ziyarete Eğitim-Sen İl Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Bolat, MHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Öztekin, Avukat Sadık Eral, DİSK Emeklisen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru ve Türk Büro Sen İl Başkanı Sami Çam katıldı.
Stat alanının kamusal bir alan olduğunu ve buranın ranta açılmasının herkesi endişelendirdiğini belirten Mehmet Öztürk, Çorum’da bulunan onbinlerce insanın bu duruma karşı çıktığını söyledi. Öztürk, amaçlarının siyasal parti ya da sivil toplum kuruluşu ayırmadan herkesi ziyaret ederek farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.
“Ciğerlerimize beton dökülmesini istemiyoruz” diyen Öztürk, orta ve alt gelir grubuna ait insanların spor yapma imkanlarının ellerinden alınmamasını istediklerini belirtti. Çocukların çevreyolu üzerindeki stada gidemeyeceğini belirten Öztürk, hem hukuksal hem de toplumsal olarak mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
KAMUSEN İl Temsilcisi Selim Aydın da konuşmasında çocukların ve gençlerin geleceğinin her şeyden önemli olduğunu söyledi. Yapılan ihalenin şehre ihanet olduğunu anlatan Aydın, aynı zamanda Çorum trafiğinin zaten sıkışık olduğu bir süreçte bölgeye yapılacak konutların bu sıkışıklığı daha da artıracağını dile getirdi. Yeşil alanlar oluşturmak varken mevcut olanların da elden kaybedildiğini anlatan Selim Aydın, alınan karardan bir an önce vazgeçilmesini istediklerini kaydetti.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Bolat ise konuşmasında günümüzün en büyük sorunlarından birisinin uyuşturucu olduğunu ve bu beladan çocukları uzak tutmanın en iyi yollarından birinin çocukların ve gençlerin sosyal aktivitelere katılması olduğunu belirtti. Bu amaçla spor alanlarının artırılması gerekirken Çorum’un merkezinde olan bir spor alanının uzaklaştırılması ve buraların beton yığını haline getirilmesinin gençleri kötü yönde etkileyeceğini anlattı.
Avukat Sadık Eral da, ihalenin iptali için gerekli hukuki başvuruyu yaptıklarını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi. Hiçbir rantın çocukların geleceğinden önemli olmadığını ifade eden Sadık Eral, bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini söyledi.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim