Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun işbirliği ile Yozgat’ta gerçekleştirilen ‘İç Anadolu Yerel Medya Toplantısı’nda Anadolu Basınının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, gazetelerin ilan ve sarı basın kartı sorunlarını değerlendirirken, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatarak “Vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza hep birlikte sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Yozgat Galata Çamlık Otelinde düzenlenen ‘İç Anadolu Yerel Medya Toplantısı’nda açılış konuşmasını yapan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Hakan Kiracı, katılımcıları Yozgat basını hakkında bilgilendirdi.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar da, elinde silah olanların ‘barış barış' diye bağırdığını anlatarak, Türk basınının tam ortadan ikiye bölündüğünü, bir kısmının barış-özgürlük diye ülkenin bölünmesini, yıkılmasını sağlamaya çalıştığını savundu.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Feridun Fazıl Özsoy ise, Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu kurulduğunu hatırlatarak “Bu 8 gazeteciler federasyonunu bir araya getirerek Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu kurduk. Bizim iddiamız ve idealimiz Anadolu’da yerel basını ayağı kaldırmak, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek.” ifadesini kullandı.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonuna bağlı 12 ilin Yozgat’ta bir araya geldiğini belirten Özsoy, "İç Anadolu’nun tamamı burada. Türkiye’de yerel medyanın sorunları var. Sorunları var ama sorumlulukları da var. Biz sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Türkiye devletinin bekası konusunda, Türkiye’nin daha güçlü olması konusunda yerel medyalar olarak çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
Basın İlan Kurumu ve Basın Kartları komisyonu üyeleri Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, yerel gazetecilerin toplantıda dile getirdikleri sorunları değerlendirerek yanıtladılar.
Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından topluca hatıra fotoğrafı çektiren gazeteciler daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile Yozgat Şahin Tepesinde verilen öğle yemeğinde bir araya geldiler.
Toplantı nedeniyle hafta sonunu Yozgat’ta geçiren konuk gazeteciler, ilçelerden gelen basın mensuplarıyla birlikte şehrin tarihi ve kültürel eserlerini gezdi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim