Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Kültürel devamlılık açısından yerel basının önemi” konulu panelde konuşan Erzen, eski Çorum’la şimdiki Çorum’u birleştiren köprünün iki ayağından birinin Eşref Ertekin, diğerinin ise Abdulkadir Ozulu olduğunu vurgulayarak,

bir Çek bilim adamının Hititçe’yi çözerek büyük bir tarihin ortaya çıkmasını sağladığını, Orhon yazıtlarının da bir Rus Türkolog tarafından okunmasının ardından Türk tarihinin açıldığını ifade etti.

Çorum’daki Mevlevihane’nin ortaya çıkarılmasını sağladıklarını, amaçlarının Çorum’a bir şeyler katabilmek olduğunu kaydeden Şevket Erzen, Hitit Üniversitesi’nin kampüs sorununun çözümüne katkılarını da anlatarak, “Ozulu hocamızın çalışmalarını gün gün yayınladık. Kültür aktarımını yapmaya çalışırken bir de altyapı oluşturmamız gerek. Bunu sağlayacak elemanlar yetiştirmeliyiz, gazetecilerin dolu dolu olmasını sağlamalıyız. Bu doğrultuda Cemiyet olarak bir çok eğitim düzenledik.” diye konuştu.

Cemiyet’in organize ettiği yarışmalara da değinen Erzen, “Çorum’u simgeleyen Saat Kulesi ve dört minareyi bir arada gösteren fotoğraf, bizim yarışmamızdan çıktı. Fotoğraf yarışmamız sonrası, Çorum’da 4 fotoğraf kulübü birden kuruldu.” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim