Yerel basının hangi şartlarda hizmet vermeye çalıştığını yakinen gören ve bilen bir insan olarak, toplumu yerel basına sahip çıkmaya çağırmayı görev saydığını ifade eden Fikrettin Çıplak, “Demokrasi ve toplum hayatı bakımından büyük öneme sahip yerel basına destek olmak, toplumun her bir ferdinin sorumluluğudur.” ifadesini kullandı.

Ciddi ve seviyeli yerel gazetelerin, toplumsal dayanışmanın, barış ve kardeşliğin, sosyal ve ekonomik kalkınmanın itici gücü olduğunu, şehrin sorunlarını gündeme taşıyarak çözümlerine katkıda bulunmaya çalıştığını anlatan Çıplak, herkesin bunun bilincine varması gerektiğini belirtip şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kitap okumayı seven bir millet değiliz, ama yaşadığımız şehrin hayrı için yerel gazete okuma alışkanlığını edinmeliyiz. Nihayet bunun için ödememiz gereken bedel, bir ayda bir paket sigara parası kadar. Dolayısıyla, her eve, her işyerine bir yerel gazete girmeli. Bu suretle yaşatacağımız, güç kazandıracağımız yerel basın da, Çorum’a yeni yatırım ve hizmetlerin kazandırılmasında pay sahibi olacaktır.”

KUTSAL BİR GÖREV

Fikrettin Çıplak, gazetemize yazılı olarak gönderdiği mesajda ise, toplumsal ve kamusal alanda halka hizmet veren medya mensuplarının zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak, “Yazarı, çizeri, yöneticileri ile bir bütün olarak, toplumu bilgilendirmek, doğru haberleri, doğru bilgileri halka ulaştırmak için verilen çabalar, sıradan bir görev değildir. Bu kutsal görevi yerine getiren vefakar, cefakar kardeşlerime nice yıllar diliyorum” dedi.

Emekli Din Görevlisi Çıplak, mesajını şöyle sürdürdü: “Saygıdeğer Çorum halkına Çorum sevdalısı olarak hizmet eden, toplumun bütün katmanlarını içine alarak, birlik ve beraberlik uğruna gayret gösteren ÇORUM HABER gazetemizin her aileye ulaşmasını arzu ediyorum. Böylece, ‘Her Eve, Her İşyerine Bir Yerel Gazete’ Kampanyası’na katılarak bu hizmete katkıda bulunmalarını, Yüce Çorum Halkından istirham ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim