Katipler Konağı’nda düzenlenen toplantıya Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve kongreleri tamamlanan ilçe teşkilatlarının başkanları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından başlayan değişim rüzgarına değinerek “Yenilenerek dinamizm kazanıyoruz. Bunu halkımızla kaynaşarak 2019 seçimlerinde sonuca ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

AK Parti teşkilatlarının kurulduğu günden bugüne kadar her ay ilçe başkanları ve belediye başkanları ile bazın ayrı ayrı bazen ise birlikte toplanarak istişare yaptığını hatırlatan Karadağ, bugün de böyle birlikte bir toplantı organize ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde son yapılan İl Başkanları Toplantısı’nda hem teşkilatlar hem yerel yönetimler hem de İl Genel Meclisi çalışmalarının ele alındığını söyleyen Karadağ, Çorum Teşkilatları olarak her ay biraraya gelerek uyum içinde millete nasıl daha iyi hizmet edeceklerinin muhasebesini yaptıklarını kaydetti.

Şu anada kadar ana kademede ilçe kongrelerini ülke genelinde ilk tamamlayan il olduklarını, halen ilçe kadın ve gençlik kolları kongrelerinin de büyük bir teveccüh ile devam ettiğini söyleyen Mehmet Karadağ, kongre sürecinin başarılı bir şekilde ilerlediğini, İl Kongresi’nin tarihinin ise önümüzdeki günlerde belli olacağını, bunun için ülke genelindeki tüm ilçelerde kongrelerin tamamlanması ile il kongreleri için takvimin başlayacağını açıkladı.

İlçe kongrelerinin ardından Kadın Kolları’nda 8, gençlik kollarında ise 9 ilçe kongresinin sorunsuz şekilde yaptıklarını söyleyen Karadağ, kongrelerdeki hava ve coşkunun kendilerini mutlu ettiğini, teşkilat mensupları ile ne kadar övünseler az olduğunu, teşkilatın uyumlu çalışması ile bu başarının sağlandığını vurguladı.

Tüm partililerin üzerine düşen görevi parti disiplini içinde yerine getirdiğini vurgulayarak kongrelerin tek adaylı olmasına rağmen çok adaylı gibi heyecanlı bir havada yapıldığını anlatan Karadağ, “Kadın ve gençlik kongrelerinde bile salonlara sığmıyoruz. Bu partimize gösterilen teveccühün bir göstergesidir. Bu yürüyüşe başladığımızdan yani 16 yıl öncesinden millete hizmet gayretinde çok daha iyi noktalara geldik. Köylerin artık ana gündem maddeleri yol, su, kanalizasyon değil. Acil ve zaruri ihtiyaçlar artık konfora dayalı taleplere döndü. Şehir merkezlerinde yerel yönetimlerimizin yaptığı çalışmalarla da mevcut hizmetler sorunsuz şekilde yürütülüyor. Talepler artık spor, eğlence, kültür sanat ve yeşil alan oluyor. Konfor arttıkça milletin talepleri değişiyor” şeklinde konuştu.

Seçimlere giderken Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi tüm teşkilatlarında yenilenme, yeni bir dinamizm kazanmanın gayreti içerisinde olduklarını, AK Parti’nin artık kendi ile yarışır hale geldiğini ve bu yenilenmenin sonucunda milletle de kaynaşarak seçimlerden zaferle ayrılacaklarını ifade eden Karadağ, seçim hazırlıklarına başladıklarını, kongrelerin ardından önümüzdeki günlerde esnaf, köy ve STK ziyaretlerinin başlayacağını, mahalle, köy ve sandık kurullarını gözden geçireceklerini, yenilenen teşkilatlarla birlikte milletin taleplerine cevap verme gayreti içinde olacaklarını, teşkilatçılık anlamında tarihi bir organizasyon yaptıklarını ve milletle kaynaşma yolunun buradan geçtiğini söyledi.

Teşkilatlara “Millete hizmet götürme gayreti içinde olmalıyız” şeklinde uyarıda bulunan İl Başkanı Mehmet Karadağ, hizmetlerin zaten yapılması gereken şeyler olduğunu, önemli olanın milletin gönlüne girmek için daha titizlikle çalışmak gerektiğini ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Karadağ toplantı sonunda istifalar ve ilçelerde bazı başkanların görevden alınacağı gibi konulardaki soruları yanıtladı. Karadağ, istifalar ve görevden almalarla ilgili parti genel merkezinin bir çalışma yürüttüğünü, parti yapısı içinde Genel Merkez yerel yönetimler biriminin Çorumla ilgili bir çalışması bulunmadığını ifade etti.

Kongrede aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Karadağ, halen il başkanı olduğunu, bugüne kadar kendilerine görev verilmesi halinde davaya bağlı şekilde hizmet ettiklerini, yeniden görev verilmesi halinde bunu sürdüreceklerini, görev verilmemesi halinde ise görev verileceği güne kadar liderlerine bağlı olarak çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim