Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, ÇEKADER Başkanı Osman Yüztgenç, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Proje etkinlikleriyle ilgili izlenen sunumun ardından programda bir konuşma yapan ÇEKADER Başkanı Osman Yüztgenç, enerji kaynaklarını elde edebilmek için uluslararası arenada büyük mücadele ve savaşların yapıldığına dikkati çekerek, proje ile yenilenebilir enerji alanında toplumsal farkındalık oluşturmak ve Çorum’un yenilenebilir enerji kaynakları alanından etkin bir şekilde yararlanmasının amaçlandığını belirtti.

Proje faaliyetleri kapsamında 140 saat eğitim verildiğini kaydeden Yüztgenç, okullarda farkındalık seminerleri düzenlendiğini, il içi ve il dışı teknik geziler yapıldığını ve dernek çatısına 40 tane güneş enerjisi paneli konularak enerji üretimine başlandığını söyledi. Derneğin devam eden diğer projeleri hakkında da bilgiler veren Yüztgenç, katkıları ve verdikleri destek için Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü ve personeline de teşekkür etti.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak da yaptığı selamlama konuşmasında Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından sivil toplumun güçlendirilmesi için yapılan proje desteklerinin bu yıl da devam ettiğini belirterek kamu-STK işbirliğinin güçlenmesini amaçladıklarını, tüm sivil toplum kuruluşlarına proje hazırlanmasında ve sürdürülmesi aşamalarında hizmete hazır olduklarını ifade etti.

Çeşitli ikramların ardından proje kapanış programı sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim