Hukuk fakültesini Türkiye’de bitirdikten sonra Köln Üniversitesi’nde “uluslararası yatırım, enerji, marka, patent ve lisans sözleşmeleri” üzerine yüksek lisans yapan ve “enerji hukuku uzmanı” unvanını kazanan Çorumlu Avukat Nurten Satılmış, Münih’te bulunan bürosundan sonra şimdi de İstanbul Nişantaşı’nda hukuk bürosu açtı.
Ailesi Almanya’da bulunan ve uzun yıllar Almanya’da yaşayan Nurten Satılmış, Almanya, Avusturya ve İsviçre’den çok sayıda uluslararası enerji kuruluşunun danışmanlığını üstlendi.
Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarına ağırlık veren, güneş ve rüzgar enerjisi ile hidroelektrik yatırımları için danışmanlık yapan Nurten Satılmış, Çorumlu yatırımcıları da en rantabl enerji projeleri için uluslararası enerji kuruluşları ile buluşturabileceğini söyledi.
Bu arada, geçtiğimiz günlerde Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi’nde Kuveyt Prensesi Fariha Al Sabah ile bir araya gelen Nurten Satılmış, Avrupa ile Kuveyt arasında enerji işbirliğine de katkı sağlayacağını, Prenses’le Mart ayında yeniden görüşeceğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim