Kunduzhan Mahallesi’nde sabah saat 07.50 sıralarında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Iraklı ailenin oturduğu gecekondunun bitişiğindeki Armutlu Dede Türbesi önüne gelip sokak kapısı önüne pardösüye sarılı haldeki bebeği bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Evden çıkanlar, bebeği görüp hemen eve aldı. Ardından da polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Bebeğin bırakıldığı yere ilk gelen sağlık ekipleri, talihsiz bebeği sağlık kontrolünden geçirdi. Durumu ağır olan bebek Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp burada kuvöze konuldu.

IRAKLI AİLE DONMAK ÜZEREYKEN BULDU

Evde yaşayan 6 çocuklu Iraklı Khlid Al Ravi, “Ben Irak’ta öğretmenlik yapıyordum. Savaştan kaçıp Türkiye’ye geldik ve Çorum’a yerleştik. 6 çocuk annesiyim. Sabah çocuklar evin önünde bir bebek olduğunu söylediler. Eşimle birlikte koşup gittiğimizde bir kadına ait pardösüye sarılı haldeki bebeği bulduk ve ısınması için sobanın yanına götürdük. Bir süre ısıtıp eşimde Irak’ta polis olarak görev yapmıştı. Zaman geçirmeden hemen polisi ve sağlık görevlilerini aradı.” dedi.

TÜRBENİN YANINA BIRAKIP GİTMİŞLER

Yine mahalle sakinlerinden 44 yaşındaki Ayşegül Doğan ise, “Bağrışmalar üzerine sokağa çıktım. Iraklı komşumuzun oturduğu ev Armutlu Dede Türbesiyle yan yanadır.  Bebeği türbenin hemen yanına bırakmışlar. Baktım daha küçücüktü. Bebeğin göbek bağını boynunda dolamışlar ve pardösüye sarmışlar.  Bir de kadın yazması vardı. Çok üşümüştü. Soba yandığı için biraz ısıttık. Sonra polis ve sağlık ekipleri geldi. Bir süre müdahale ettiler ve ardından ambulansa alıp götürdüler. Bu nasıl bir vicdansızlık” dedi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi Uzmanı Doktor Selim Sancak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Bebeği sabah saatlerinde teslim aldık. Aldığımızda göbek bağı boynuna dolanmış vaziyetteydi. Çok üşümüş, donma belirtileri gösteriyordu. Kalp atımı alınamayacak kadar düşüktü. Bebeği direkt entübe ederek solunum cihazına bağladık. Isınmasını sağladık. Antibiyotik tedavilerine başladık. Yaptığımız çalışmaların ardından yaklaşık 3 saat sonra bebeğin ateşini ölçebilecek duruma gelebildik. Öğleden sonra ancak solunum cihazından ayırabildik. Şuanda da küvez içerisinde serum tedaviyle izlemekteyiz. Beynin oksijensiz kalması nedeniyle beyin fonksiyonlarının bozulmamasını temenni ediyoruz. Tedavilerine devam etmekteyiz. yaşam bulguları stabil düzeyde” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim