İl Milli Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve il merkezinde görev yapan formatör öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyük, eğitimin formal ve informal olarak sürekli değişen ve yenilenen bir süreç olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için yarına yönelik programlarla çalışmak gerekiyor. Bakanlığımız 81 ilde toplantılar, çalıştaylar yapıyor. Ülkemiz, gençliğimiz, geleceğimiz için, aynı hedefe doğru hep birlikte koşmak zorundayız” dedi.

Daire Başkanı Yaşar Koçak, “Bakanlığımız günün ihtiyaçlarına yönelik öğretim programlarında değişiklik yaptı. Sizlerle birlikte yeni programı görüşerek bilgi alışverişinde bulunacağız. Sayın Bakanımız daha önce il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimizle toplantılar gerçekleştirerek program hakkında bilgi verdi. Türkiye eğitimde bir değişime gidiyor. Milletimiz için, öğrencilerimiz için çağın gerektirdiği değişikler yapıldı. Artık çağın gerektirdiği yeni bir anlayışla çalışacağız. Sizin de bizim yanımızda olduğunuzu hissetmek istiyoruz. Yeni müfredatın temel felsefesi ve hedefleri konusunda sizler diğer öğretmenlerimizi ve velilerimizi bilgilendireceksiniz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim