Tanıtımda uzun zamandır bu anın beklendiğini belirten Toyota Şamlıoğlu Genel Müdürü Onur Şamlı, hem kendilerinin hem de toyota severlerin büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadığını dile getirdi. Toyota’nın misyonunun en iyi otomobilleri üretmek ve markayı Türkiye’nin en sevilen markası yapmak olduğunu dile getiren Şamlı, Corolla’nın yükselen bu hedefte kilit rol oynayacağına inandığını, Corolla’nın hibrit modeli ile birlikte Türkiye’de üretiliyor olmasının da büyük bir mutluluk ve gurur verdiğini söyledi.

Yeni Corolla’nın tasarımı, konforu, teknolojisi ve sürüş keyfi ile bilinen Toyota kalitesini yaşattığını ve tutku ile bağlanılacak bir model olduğunu da söyleyen Toyota Plaza Şamlıoğlu Genel Müdürü Onur Şamlı, “Toyota Corolla’nın hayran bırakan stili çok etkileyici. Tüm bu özellikleriyle prestiji ortaya koyan Toyota Corolla’yı kullanmak büyük bir ayrıcalık olacaktır” dedi.

Hibrit teknolojisinin öncü ve lider markası Toyota, 12’nci jenerasyon Corolla’da kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisine de yer verildiğini söyleyen Şamlı, Toyota Corolla Hybrid’in, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip olduğunu ve Corolla’nın aynı zamanda 132 HP’lik 1.6 litrelik benzinli motorla da satışa sunulacağını vurguladı.

Yeni Corolla’daki en büyük yeniliklerden birinin de elektrikli açılabilir Sunroof olduğunu söyleyen Onur Şamlı, Corolla tutkunlarının ısrarla dile getirdikleri ve özlemle bekledikleri Sunroof’un 12. nesil Corolla’ya farklı bir hava kattığını vurguladı.

Yeni Corolla’nın hibrit versiyonunda Toyota’nın en gelişmiş güvenlik donanımlarının benzersiz Toyota Safety Sense özellikleri ile standart olarak tüm donanım seviyelerinde sunulduğunu anlatan Onur Şamlı, kaza yapma ihtimalini en aza indiren bu yüksek teknolojiye sahip sistemin, araç içindekileri olduğu kadar yayalar ve bisikletliler için de güven verdiğini, Ön Çarpışma Önleyici Sistem’in, hava ne kadar karanlık olursa olsun, yepyeni Gece Algılama özelliğiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiğinde otomatik olarak fren yaptığını ayrıca Bisikletli Algılama teknolojisi ile gündüzleri de bisikletlilerin algılanarak sürücüyü dikkatli olması için uyarı verdiğini anlattı.

FİYATI BELLİ OLDU

Türkiye'de üretilen yeni Corolla'nın hibrit ve benzinli modelleri arasındaki fiyat farkı yaklaşık 45 bin TL olurken, hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşviki ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Gecede yapılan tanıtımların ardından Tüm Türkiye ile aynı anda Yeni Toyota Corolla üzerindeki örtüler kaldırılarak tanıtımı yapıldı. Çok beğenilen Yeni Corolla tanıtıma katılanlar tarafından cep telefonları ile görüntülendi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim