Okul bahçesinde geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinliğe, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Ahmet İnan ile Ali Rıza Ekmekyapar'ın yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğrenci ve mülteci aile katıldı.
Sınıf Öğretmeni Eyüp Biçer'in koordinatörlüğünde hayata geçirilen proje çerçevesinde, Türk ve Iraklı veliler, hazırladıkları yemek çeşitlerini katılımcılara ikram ederek, iki kültürün farklı lezzetlerini bir araya getirmiş oldular.
Sunuculuğunu Sınıf Öğretmeni Selma İren'in üstlendiği programda bir konuşma yapan Başöğretmen Atatürk İlkokulu Müdürü Ceylan Şahin, “Misafirimizi Seviyoruz, Eğlenerek Öğreniyoruz” projesinin temel amacının, göçmen öğrencilerle velilerinin genelde Türkiye’ye, özelde ise Çorum'a uyum güçlüklerini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.
Okul Müdürü Şahin, “Projemiz, ülkemizde ve şehrimizde mülteci durumunda bulunan başta Iraklı ve Suriyeli ailelerin, Türk insanı ile daha etkili ilişkiler kurabilmesini hedefliyor. Bu çerçevede farklı milletlerin kültürlerini karşılıklı tanımalarını sağlamayı ve yemek kültürlerine ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. İlimize örnek olacağını düşündüğümüz bu projeye hazırladıkları birbirinden güzel yemeklerle katkı sağlayan tüm ailelere ve bu çalışmamızın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Proje Kooordinatörümüz Eyüp Biçer'e çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Ceylan Şahin, “Misafirimizi Seviyoruz, Eğlenerek Öğreniyoruz” isimli proje kapsamında ayrıca “Gülümseyen Duvarlar” ve “Yardım Ediyorum, Mutlu Oluyorum” isimli iki farklı projenin daha sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
Tüm konuşmaların simultane çevirisinin yapıldığı etkinlikte Arapça ve Türkçe şarkılar seslendirilirken, öğrenciler tarafından ayrıca çeşitli halk oyunları gösterileri de sunuldu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim