Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Mera Islahı ve Amenajmanı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Bozboğa Köyü Mera Amenajmanı ve Islak Projesi açılış töreninde çiftçilere seslendi.
Sivas, Tokat, Amasya ve Çorum’daki mera alanlarının ıslah projesinde görev yaptığını belirten Karadağ, önemli açıklamalarda bulundu.
Karadağ, “Hayvansal üretimde yem problemini çözemeyen hiçbir üretici, hayvancılıktan beklenen düzeyde verim alamaz. 1 ton samana 300-350 lira veren ve samanı hala yem olarak gören bir üretim zihniyetinin hayvancılıkta kar etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla hayvancılıktan maksimum düzeyde gelir elde etmenin tek yolu vardır. Yem bitkileri yetiştirmek ve mera alanlarına sahip çıkarak, yem maliyetlerini aşağılara çekmektir” dedi.
Üreticilerin mera alanlarını koruması ve bakımını yapması gerektiğini belirten Karadağ, “Mera alanlarına kendi tarlanıza baktığınız gibi bakınız. Meraya çok az bakım yapmanız halinde size karşılığını kat ve kat verecektir. Meraya gözünüz gibi bakmak da yetmiyor. Aynı zamanda meranın sürülüp, işgal edilmemesi ve tarlaya çevrilmemesi de gerekiyor. Hoyratça kullanılan bu alanları korumak vatan borcudur” diye konuştu.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim