YEDAŞ bölgesinde 82 bin km dağıtım hattı, 4 bin trafo kabini, 21 bin trafo, 38 bin pano ve saha dağıtım kutusu, yaklaşık 1,5 milyon adet elektrik direği aydınlatma hattı bağlantısı ile elektrik dağıtım hizmeti sunuyor.

Aydınlatma tesisleri, sanayi tesisleri, iş yerleri ve konutlar gibi elektrik tüketimi yapılan her yere sürekli ve kaliteli elektrik hizmeti sunmak amacıyla elektrik dağıtım şebeke tesisi gerçekleştiriyor. Son kullanıcıya elektriği iletmek için inşa edilen pano ve saha dağıtım kutuları, sürücülerin bir anlık dikkatsizliği sebebiyle zarar görebiliyor. Hasar sonrasında hem o bölgede arıza ve kesinti yaşanıyor hem de etrafa dağılan tel ve kablolar can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Elektrik dağıtım panolarının hasar görmesinin ulusal ekonomiyi de olumsuz etkilediğini belirten YEDAŞ Genel Müdür Vekili ve Dağıtım Direktörü Akın Şahin, “Elektrik panoları, dağıtım hizmetinin vatandaşa ulaştığı noktada en önemli şebeke unsurlarımızdan bir tanesi. Bazen sürücülerin panoya çarptığı ve hasar verdiği durumlarla karşılaşabiliyoruz. Hem sürücünün can güvenliğinin tehlikeye girmesi, hem aracın hasar görmesi hem de panonun yıkılmasından dolayı elektrik arızası oluşması gibi istenmeyen sonuçlar yaşanıyor. Halka hizmet için tesis edilen elektrik dağıtım panolarının kullanılamaz hale gelmesi ulusal ekonominin de zarar görmesine neden oluyor. Sürücülerimizi can güvenliği ile birlikte ulusal ekonomiyi de korumaları için dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim