Avrupa Kalite Araştırma Topluluğu, “2015 Kalite Mükemmellik” ödüllerini dağıtmak üzere Viyana’da gala gecesi düzenlendi. Geceye, dünyanın farklı ülkelerinden gelen şirket yöneticileri de katıldı. Gecede, Türkiye'yi temsil eden YEDAŞ’a, “2015 Kalite Mükemmellik Elmas Kategori Ödülü” verildi. Ödülü, şirket adına YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu aldı.
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu ödül organizasyondan aldığımız ikinci ödül. Geçen yıl yine Las Vegas’ta aynı ödülün ‘The Best Leadership’ adı altında en nitelikli liderlik ödülünü almıştık. Bu yıl da Viyana’da ‘Kalitede Mükemmellik adı altında ikinci ödülü, Elmas Kategorisinde almış bulunuyoruz. Bu son derece önemli bir ödül. Özellikle kurumsallaşma, bilgi teknolojileri ve entegre yönetim sistemleri, kalite yönetim sistemleri açısından şirketlerin uluslararası ölçekte bilinirliği ve kalıcılığı anlamında önemli” dedi.
Türkoğlu, ödülü Türkiye’den alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olduğunu belirterek, “Türkiye’de elektrik dağıtım şirketleri 5, 6 veya 7 yaşında. 8 yaşına giren olmadı. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye'den birileri bizi izler. Ülkemizi bizim gibi gururla başarıyla temsil eder” ifadelerini kullandı.
YEDAŞ’ın merkezinin Samsun’da olduğunu belirten Türkoğlu, “Türk dağıtım şirketi olarak, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. görev bölgesi olarak merkezi Samsun, Sinop, Amasya ve Çorum illerini kapsıyor. 1 milyon 850 bin abonemiz var, 40 bin kilometrelik bir alana hizmet ediyoruz. Elektrik dağıtım ve satışını sürdürüyoruz. Sorumluluk alanımız bu” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim