İstanbul’da faaliyet gösteren Kardelen Şiir ve Müzik Grubu tarafından “Yaşayan Değerlerimiz” programı kapsamında YAZILIKAYA’ya “Sanat Dergisi Onur Ödülü’ verildi.

İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen “Kardelen 50. Yaşayan Değerlerimiz” programı, hafta sonu Ankara’da gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda Cumartesi akşamı düzenlenen ödül töreninde ÇORUM HABER’i; muhabirimiz, YAZILIKAYA Yayın Kurulu Üyesi Recep Serbes temsil etti.

Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ve Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan’ın yanı sıra çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı gecede, YAZILIKAYA’nın “Onur Ödülü”nü Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar adına arkadaşımız Recep Serbes, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşerimiz Salim Çoruk’un elinden aldı.

YAZILIKAYA’nın, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar öncülüğünde yerel yazar kadrosunun yanı sıra Yayın Kurulu’nda bulunan Adnan Binyazar, Tuncer Cücenoğlu, Mahfi Eğilmez, İbrahim Çiftçioğlu ve Semih Poroy gibi ünlü isimlerle birlikte Çorum’un kültür-sanat çıtasını yükseltme konusunda önemli bir çaba verdiğini vurgulayan arkadaşımız Recep Serbes, “Onur Ödülü” için Kardelen’in kurucusu, hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici’ye teşekkür etti.

1996 yılında başladığı yayın hayatına iki kez ara veren ve 2017 Ocak ayından itibaren daha da güçlenmiş olarak tekrar okurlarına “Merhaba” diyen YAZILIKAYA, kısa sürede ülke çapında da ses getiren bir konuma erişmişti.

YAZILIKAYA böylece okurlarıyla yeniden buluşmasının ardından, henüz birinci yılını doldurmadan başarısını Kardelen’in “Onur Ödülü” ile taçlandırmış oldu.

ÇORUM’A İKİ ÖDÜL DAHA

Gecede ayrıca Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a “Sanat Belediyesi Onur Ödülü”, TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu ve Grup Yorum’un solisti, Milletvekili Hilmi Yarayıcı “Yaşayan Değerlerimiz Onur Ödülü” alırken, Çorumlu sanatçı Hüsne Dişbudak’a “Heykel Seramik Onur Ödülü” ve şair Can Yoksul’a da “Şiir Onur Ödülü” verildi.

Salim Çoruk ve Recep Serbes, Onur Ödülü belgesi ile…

Arkadaşımız Recep Serbes; YAZILIKAYA’nın “Onur Ödülü”nü İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk’un elinden aldı.

Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda Cumartesi akşamı gerçekleştirilen “Yaşayan Değerlerimiz” ödül törenine kalabalık ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ödülünü İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk ve Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır birlikte takdim ettiler.

Milletvekili ve Grup Yorum’un solisti Hilmi Yarayıcı’ya ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi.

TRT Sanatçısı Neşe Dilekçioğlu’nun ödülünü de İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, hemşehrimiz Salim Çoruk sundu.

Çorumlu şair Can Yoksul’un “Şiir Onur Ödülü”nü tiyatrocu ve yazar Efgan Ötgen verdi.  (Solda, Kardelen’in kurucusu, hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici)

Çorumlu heykel ve seramik sanatçısı Hüsne Dişbudak ise “Heykel Seramik Onur Ödülü”nü ünlü ressam Yaşar Çallı’nın elinden aldı.


(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim