Büyük Birlik Partisi’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bekiroğlu ve Anaç, “Yazıcıoğlu yeri doldurulamaz büyük bir devlet adamıydı” dediler. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasi tarihinin en kıymetli şahsiyetlerinden biri olduğunu ifade eden Bekiroğlu, mesajında “Yazıcıoğlu’nun aramızdan erken ayrılması, genç yaşta göçüp gitmesi bizler ve ülkemiz adına önemli bir kayıptır. Sadece Sivas’ın değil Anadolu’nun yiğit evladı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 7. yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasının sadece Türk milletinin değil, Türk İslam coğrafyası ile birlikte mazlum milletlerin davası olduğunu anlatan Bekiroğlu, “Takva tevazu ve sabır sahibiydi. İnandığı dava uğruna hiçbir şeyden korkmadan “tek başıma da kalsam inandığım yolda yürürüm” diyen bir dava adamıydı. Sadece Sivas’ın değil Anadolu’nun yiğit evladı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 7. yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz. Kendisinin başta 28 Şubat olmak üzere demokrasiye karşı her süreçte onurlu ve mert duruşunu daima minnetle hatırlayacağız. Sevenlerine, ailesine, yol arkadaşlarına tekrar başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekânın cennet, ruhun şad oldun Yazıcıoğlu” diye konuştu.
Yazıcıoğlu’nun bu ülke için büyük hayalleri olan bir lider olduğunu, milletin gönlünde ‘Muhsin Başkan’ olarak taht kurduğunu, inandığı değerler uğruna mücadele eden, dürüst ve ilkeli bir siyasetçi olmasının yanında vakur duruşu ile her zaman Türk Milleti’nin sevgisini, saygınlığını ve muhabbetini kazandığını söyleyen Yaşar Anaç ise mesajında
“Hayatının her döneminde bu necip millete hizmet etmenin gayret ve çabası içerisinde olan Merhum Yazıcıoğlu’nun vefatı da milletimizde büyük bir kadirşinaslık örneği oluşturmuş, her düşünceden yüzbinlerce insanın katıldığı bir cenaze töreniyle uğurlanmış, kendisine dua etmiş, hayırla anmış ve anmaya da devam etmektedir. Değerli bir lideri kaybetmenin acısı ile BBP Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere BBP camiasına başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Mekanı Cennet Olsun” görüşüne yer verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim