Yaydiğinde bulunan 140 hektarlık bölümde yapılması planlanan sanayi dükkanları için yapılan imar planı değişikliğine yapılan iki itiraz meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Meclis toplantısında Hüseyin Zembil ve Yasin Bostancı isimli vatandaşların itiraz dilekçeleri incelendi. Dilekçede daha önce de Yaydiğin civarında dükkan yapımı için çalışmalar yapıldığı ancak altyapının belediye tarafından yapıldığı ve belediye bütçesinden yüklü miktarda para harcandığı belirtilerek, bu alanın daha büyük olduğu, eğitiminin de fazla olması sonucu hafriyatında çok olacağı esnafın bu rakamların üstesinden gelemeyeceği anlatıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de itiraz konusu olan konuya vakıf olduklarını anlatarak söz konusu arazinin 1 milyon 400 bin m2 olduğunu, itiraza yönelik bakıldığında konuyla ilgili teknik bilgi alındığının da görülebildiğini söyledi. Belirlenen alanın eğitimin fazla olduğunu ve hafriyat ile istinat duvarı yapımının 30-40 milyon lira gibi bir rakam tutacağının tahmin edildiğini kaydeden Başkan Külcü, “Daha önce Küçük Sanayi Sitesi’nde 450 dükkanlık bir çalışma vardı. Aşağı sanayinin taşınması, sanayi bölgesinin birleştirilmesi gibi çalışmalar gerekiyordu esnaf zorda kalınca belediye olarak müdahale etmek zorunda kaldık ve maliyeti göğüsledik ancak burası önceki yerden 10 kat daha büyük ve 5 katı daha fazla eğim var. Buranın maliyeti daha yüksek olacaktır ve esnafın karşılaması mümkün değil. Burasını da belediye yapsın diye bir düşünceye katılmak mümkün değil ama esnafımızı da korumak zorundayız. Buranın hesabını yapalım harcamaları hesaplayalım ve hazırlanacak rapora göre fikrimizi ortaya koyalım” dedi. Yapılan oylama ile iki kişi tarafından imar planına yapılan itiraz kabul edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim