Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda öğrenci ve öğretmenin yanı sıra Kore ve Kıbrıs Gazileri de “Onur Konuğu” olarak katıldı.
Gazilerle birlikte öğle yemeğinde buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale mönüsünün tadına bakan öğrenciler ayrıca günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli şiirler yorumladılar. Bu bölümde bazı Kore ve Kıbrıs gazileri de şiirler okudular.
Öte yandan etkinlik kapsamında düzenlenen “Çanakkale ve Atatürk Gençliği” konulu resim yarışmasında ilk üç dereceyi alan Büşra Esen, Armağan Tuğba Özçelik ve Doğa Öztorun’un ödülleri de programa katılan gaziler tarafından verildi. 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı, resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
Yavruturna Ortaokulu Müdürü Levent Tuzcu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz hafta boyunca öğrencilere “Çanakkale” konulu filmler izlettiklerini belirterek, “Tüm şehitlerimizi minnet duygularımızla bir kez daha hatırlamaya çalıştık. Düzenlemiş olduğumuz anma etkinliğine katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Kore ve Kıbrıs Gazileri’ne de programa katılımlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim