Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile aralarının açık olduğu söylemlerinin gerçek olmayan iddialar olduğunu, Başkan Külcü ile aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını bildirdi.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Kılıç, konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak, kendisinin ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün seçimle iş başına gelen insanlar olduklarını hatırlattı.
Başkan Külcü’nün yapılan yerel seçimler sonucunda Çorum halkının iradesi ile Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Kılıç, Muzaffer Külcü’nün bugüne kadar esnafların yanında olarak onların tüm çalışmalarına destek olduğunu, bunun için ayrıca kendilerine minnettar olduklarını dile getirdi.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle konuştu: “Son dönemde, şahsımın ve temsil ettiğim kurum ÇESOB’un Çorum Belediyesi veya Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü ile görüşmediğimiz ve aramızın açık olduğu şeklinde, gerçek olmayan iddialar dile getirilmektedir. Bu vesile ile hem şahsımın, hem de ÇESOB’un tavrının kamuoyuna paylaşma gereği hasıl olmuştur.
Hem Belediye Başkanımız hem de bizler seçimle iş başına gelmiş insanlarız. Sayın Muzaffer Külcü, yapılan yerel seçimler neticesinde Çorum halkının iradesi ile Belediye Başkanı olmuştur. Külcü, hepimizin menfaati, sağlıklı ve kaliteli yaşam için çalışmaktadır. Bizler de ona bu çalışmasında destek olmaktayız. Parti ya da kişi ayrımı yapmaksızın, Çorum Belediye Başkanı olması hasebiyle bu desteği vermek, vatandaşlık borcumuzdur.
Aynı çerçevede bizler de Çorum esnafının oyları ile seçildik. Seçimlerin ardından tüm esnaf kardeşlerimizin sorunlarını çözmek, onlara ticari faaliyetleri esnasında daha rahat ve kaliteli şartlar sağlamak için göreve başladık. Temsil etme durumunda olduğumuz kişilerin hak ve menfaatleri ise her birimizin şahsi hak ve menfaatlerinden önce gelmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü de, esnaf kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalara destek olmuştur. Kendisine teşekkür ederiz.
Bu güne kadar hizmet verdiğimiz 57 bin esnaf kardeşimizin haklarını ve menfaatlerini korumak için elimizden ne geliyorsa yaparız. Bu çabamız esnasında ise zaman zaman tartışmalar veya yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu da işin doğasında vardır. Fakat bizler bu davranışımızda asla kasıt veya art niyet taşımamaktayız. Çabamız esnaf kardeşlerimiz içindir ve tamamen halis düşüncelidir. Gerek Belediyemizin, gerekse diğer kurumlarımızın şehrimiz için yaptıkları çalışmaları her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Daha güzel bir şehir ve müreffeh yarınlar için eksik ve hatalı gördüğümüz noktalarda görüşlerimizi ilgili makamlara iletmek asli görevimizdir.
Bu görüşlerimizi iletirken ifade şeklimizde kasıt olmaksızın Belediye Başkanımıza belki kırıcı olmuş olabiliriz, yanlış anlamış veya anlaşılmış olabiliriz. Asla ama asla art niyetli veya kasıtlı bir davranış içinde de olmayız. Davranışlarımız veya ifadelerimiz başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere birilerinde gönül kırgınlığına sebep olmuş ve maksadını aşmış ise özür dileriz.
Esnaf kardeşlerimizin omuzlarımıza yükledikleri yükü taşıyabilmek adına mücadele etmeye ve düşüncemizi ifade etmeye devam edeceğiz. Çorum’un geleceği ve vizyonu için mücadele eden iki kurumun ya da bu iki kurumun başında olan bizlerin, tavır içerisinde olması gibi bir durum yoktur ve olamaz. Çorum’un gelişimi için elimizden ne gelirse, gecemizi gündüzümüze katıp, hep birlikte yapmaya devam edeceğiz.
Son olarak kişiler ve kurumlar üzerinden siyaset yaparak ve insanları birbiri aleyhine kışkırtarak mevki elde etmek isteyen kişilere ÇESOB olarak bugüne kadar prim vermedik, bundan sonra da bu davranışlara müsaade etmeyeceğiz. Çorum hepimizin şehridir.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim