Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumartesi günü yağan yağmurun olağan bir yağış olmadığını söyledi.

“Cumartesi günü adeta gök yarıldı. Sanki bardaktan boşanırcasına düştüğü yeri delercesine bir yağmura şahit olduk” diyen Külcü, Mayıs ayında 1 ayda yağan yağmurun 3’de 1’inin iki saatte yağdığını dile getirdi.

Bunun olağan bir yağış olmadığını ifade eden Külcü, “Çorum’da Mayıs ayında metrekareye düşen yağış ortalaması 61.8 kilogramdır. Oysa Cumartesi günü iki saatte metrekareye 20.6 kilogram yağış düştü. Ay boyunca yağan yağmurun 3’de 1’i iki saat içerisinde yağdı. Bunun etkilerini hep beraber gördük” dedi.

Kendilerinin ‘bu şehrin bütün altyapısını hallettik’ gibi bir iddiasının olmadığının altını çizen Külcü, “Ancak Türkiye’nin en sorunsuz altyapısına sahip illerden birisi de Çorum’dur” ifadesini kullandı.

Çorum’un 2160 kilometre uzunluğunda altyapısının bulunduğunu, bunun 410 kilometresinin son 8 yılda yapıldığını belirten Külcü, “Biz devraldığımızda 24 kilometre yağmur suyu şebekesi olan bu şehirde uğun 95 kilometrelik yağmur suyu şebekesi bulunuyor. Buna rağmen sorun yaşadığımız zamanlar oluyor. Cumartesi günü yağan yağmurla birlikte caddelerde ne kadar atık, plastik, gazete vesaire varsa tamamı yağmursuyu şebekemizi tıkadı” dedi.

Pazar günü metrekareye 22.2 kilogram yağmursuyunun düştüğünü kaydeden Külcü, “Buna rağmen Pazar günü tıkanma meydana gelmediği için o gün herhangi bir sorun yaşamadık.

Altyapımız, kendi kapasitesinin 2 katını taşıyabilecek düzeyde. Ancak bu tür yağışlarda sorun yaşayabiliyoruz. Cumartesi günü Sancaktar, Akşemseddin Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’nde bazı noktalarda sıkıntı yaşandı.

Belediye’ye haber verildiği anda gerekli müdahaleler yapıldı. Bir miktar sorun yaşanmasının sebebi de mesai saatinin dışında olmamızdı.

Yağmurdan zarar görenler Belediye’ye müracaat etsinler. Belediye’nin çalışmalarıyla ilgili bir zarar ziyan söz konusu ise bunları karşılayacağız. Şu anda bununla ilgili bir komisyon kuruldu” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim