Çorum’un önde gelen makina üreticilerinden Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Burada, güneş enerjisiyle şarj olan ve akıllı telefonlarla da kontrol edilebilen 20 kişilik Hititray’ı inceleyen Yağlı, projenin 9 bölüm öğrencisi tarafından yaklaşık 8 ayda yapılmasının gurur verici bir tablo olduğunu söyledi.
Güneş enerjisi ile çalışan tramvay projesinin geliştirilmesi halinde Türkiye’de yerli bir projenin daha hayata geçirilebileceğini söyleyen Mustafa Yağlı, “Hitit Üniversitesi öğrencileri Taksim-Tünel tramvayından örnek alarak, 20 kişi kapasiteli bir tramvay üretti. 8 ayda tamamlanan ve 'Hititray' ismi verilen tramvay, enerjisini üzerine yerleştirilen güneş panelinden karşılıyor. 1 Kilowatt gücünde 24 Voltluk bir doğru akım marş motoru ile hareket eden tramvay, istenildiği takdirde akıllı telefonlarla da kumanda edilebiliyor” dedi.
Öğrencilerin özgüven sahibi, daha yetkin, daha becerili, geniş vizyona sahip ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmelerinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Mustafa Yağlı, 'Hititray' projesi ile öğrencilerin teorik bilgiyi pratik bilgiye aktararak üniversite-sanayi işbirliğini öğrendiklerine dikkat çekti.
Hititray Projesi’nde emeği olan herkesi tebrik eden Yağlı, üniversite-sanayi işbirliğinin daha da geliştirilerek yerli proje sayısının artırılması gerektiğini dile getirdi.



Editör: TE Bilisim