Comenius Programı Okul Ortaklıkları kapsamında Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi'nin evsahipliğinde İtalya, Slovenya, Finlandiya ve Almanya'dan gelen eğitimci ve öğretmenler Belediye Engelli Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.
Engelli Eğitim Merkezi'ni büyük bir dikkatle inceleyen yabancı konuklar, Mehmetçik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmenlerinin rehberliğinde verilen kurslar hakkında bilgi aldı. Avrupalı gençler, daha sonra geleneksel el sanatı olan ebru yaptı. Bu sanatın çok ilginç olduğunu söyleyen gençler, yaptıkları ebruları ömür boyu saklayacaklarını anlattı.
Finlandiya'dan gelen bir öğrenci ise yaşadığı kentte bulunan Engelli Eğitim Merkezi ile Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'ni karşılaştırdı. Annesinin de engelli merkezinde çalıştığını anlatan Finlandiyalı genç, Çorum'daki merkezin daha donanımlı, güzel ve sanatsal olduğunu ifade etti.
Ziyaret esnasında misafir öğrencilerden birisinin montunun cebi sökülünce merkezin dikiş kursu öğrencileri yardıma koştu. Sökülen cebi hemen diken engelli gençlere Avrupalı misafirler teşekkür etti. Ziyarette gençleri yalnız bırakmayan Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madan ise Madanise Comenius Programı ve “Güneş Sürdürülebilirliği” etkinliği hakkında bilgi verdi. Madan, 11 eğitimci ve 24 öğrenciye Çorum'u en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.



(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim