Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında bir gazetecinin avcılıkla ilgili sorusunu cevaplandıran Vali Ahmet Kara, yaban hayvanları ve avcılıkla ilgili bir çalışma içinde olduğunu söyledi.
Av yapmanın dinimizce helal olduğunu ve yasalar gereği belirli dönemlerde de serbest bırakıldığını hatırlatan Vali Ahmet Kara, “Av bildiğiniz gibi bir spordur. Ama 50 gram et için bir bıldırcını öldürmek insafsızlıktır. Bu konuda bir genelge hazırlığı içindeyiz. Kasaptan, marketlerden et alıp yemek varken avı çıkıp 50 gram et için bir kuşu öldürmek bana insani bir hareket olarak gelmiyor. Ava giden kişilerin fakir olduğuna inanmıyorum, çünkü silah ve mermi almak, ava gitmek, kasaptan et almaktan daha ucuza mı malolmuyor. Her taraf et dolu. Bu kış gününde neden cana kıyılır ki? Av ve yaban hayatı bizim zenginliğimizdir. Ava giden kişilerden cana kıymamalarını tavsiye ediyorum. Ava gidin ancak gezin, sporunuzu yapın, boş boş ateş edin gelin” dedi.
Doğaya 1000 tane kınalı keklik bırakıldığını, tilki ve tavşanların vurulduğunu ifade eden Vali Kara, geçen yıl yaban hayvanları için bolca yem atıldığını, bu yıl da kar yağışının olmadığı dönemde yem atıldığını, önümüzdeki günlerde bu konuda sert bir genelge yayınlayacağını bildirdi.
Toplantıda hazır bulunan Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ise her hafta 10-15 kişiye avla ilgili ceza kesildiğini, tüfekleri ile av malzemelerine el konulduğunu ancak bu durumun bile avcılığı engellemediğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim