Bir gerçek var ki, ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da işsizlik had safhada. İş arayıp bulamayanlar bir yana, belirli bir işi, mesleği olup da iş alamayanlar o kadar fazla ki… Özellikle inşaat sektöründe…

Evinin geçimini sağlayacak geliri elde edemeyenlerin psikolojisi bozuluyor; ağır bunalım hali de, eşe şiddetten intihar girişimine, hatta intihara kadar nice facialara davetiye çıkarıyor. Ne yazık ki, Çorum’da hemen her gün onlarca olay polis kayıtlarına giriyor.

Vicdanları kanatan bu gibi acıların yaşanmaması için, ekonomik sıkıntıların aşılmasına, piyasaların canlandırılmasına ve istihdamın artırılmasına yönelik çok ciddi önlemlerin alınması gerekiyor.

Ülke ekonomisinin, dış politikadaki yanlış yönelimlerin faturasını ödediği bilindiğine göre, öncelikle Cumhuriyet’in kurucu değerlerine dönülmesinden ve geleneksel müttefiklerle ilişkilerin onarılmasından başka çare görünmüyor.

Yalnızca Avrupa’da, 1.7 milyar euronun eksi faizde olduğu, yani para bolluğu yaşandığı biliniyor. Türkiye’nin dışarıdan kaynak çekebilmesi için ise “güven verici” olması gerekiyor. Güven verici olabilmek için de, demokrasi kurallarının ve hukukun tam olarak işletilmesine ihtiyaç var.

Editör: TE Bilisim