İl Genel Meclisi grup toplantısında darbe girişimi konuşuldu.
Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı ve Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu, vatan ve milleti için canını gözetmeyen insanların bulunduğunu belirterek, ülkenin içine sızmış, inceden inceye ülkeyi ele geçirmeye çalışan yapıya karşı mücadelenin devam ettiğini anlattı. Bu örgütün yapılaşmasının sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığını ve 70 küsür ülkede okullarla ve başka iştiraklerle yapılaşmanın sürdüğünü belirten Meteoğlu, bu kalkışmanın sadece Pensilvanya’daki kişi ile sınırlı olmadığını bir üst aklın olması gerektiğini bu üst akla hizmet edenlerin de suçüstü yakalandığını vurguladı. Yapılan temizliğin halka zarar vermeden tamamlanmasını umduklarını söyleyen Abdullah Meteoğlu, 15 Temmuz tarihinin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti.
15 Temmuz kalkışmasına karşı en büyük tepkilerden birinin de Çorum İl Genel Meclisi üyeleri tarafından verildiğini anlatan Kaya, bayraklar eşliğinde özel gündemle toplanıldığını, yapılacak okullara şehitlerin isminin verilmesi ve Vilayet Meydanı’na şehitler için bir anıt yapılmasına karar verilmesinin meclis için onurlu bir karar olduğunu anlattı.
Adice yapılan bir darbe planının halk ve meclis üyelerinin de katılımı ile önlendiğine dikkat çeken Halil İbrahim Kaya, , “İnanıyorum ki gerekirse bir tank değil on bin tankın altına yatar kurşunlara göğsümüzü siper ederiz. Başkomutanımız tarafından verilecek her türlü göreve meclisimiz hazırdır” dedi. Yapılan açıklamaların ardından grup toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim