Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki akşam yapıldı.

TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş başkanlığında TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri oylanarak kabul edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın da katıldığı toplantıda Oda’nın bir aylık faaliyetleri de slayt gösterisi eşliğinde sunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Maliye Bakanlığı'nın kamu alacaklarının tahsili konusunda yürürlüğe koyduğu Yeniden Yapılandırma Yasası'ndan yararlanma süresinin 25 Kasım Cuma günü sona ereceğini hatırlatarak, borçlu mükelleflerin bu tarihi fırsattan mutlaka yararlanmasını tavsiye etti.

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması uygulamasının bir vergi affı olmadığını, mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla getirilmiş bir düzenleme olduğunu ifade eden Tepençelik, “Bu bir vergi affı değil, yeniden yapılandırmadır. Bu uygulama gecikme faizlerinin silinmesini ve vergi cezalarının kaldırılmasını içeren, ana borçların da belirli taksitlerle ödenmesine imkân sağlayan bir düzenlemedir.” dedi.

Fikret Tepençelik, söz konusu yasadan yararlanan mükelleflerin haklarını yitirmemeleri için özellikle 30 Kasım ve 31 Ocak tarihlerindeki 1. ve 2. taksitleri eksiksiz ödemeleri konusunda da uyarıda bulundu.

TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim