İl Defterdarı Ali Sormaz, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’na bir kutlama ziyareti gerçekleştirdi.
Dün gerçekleşen ziyarette Ali Sormaz’a Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak, Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural ve Gelir Müdürü Nazlı Keleş de eşlik etti.
SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan Defterdar Sormaz, Türkiye’de vergi bilincinin oluşması yönünde muhasebeci ve mali müşavirlerin çok önemli katkılar sağladıklarını belirtti.
Defterdar Ali Sormaz, “Ülkemizde vergilerin toplanması ve vergi bilincinin oluşmasında söz konusu meslek grubu, önemli bir görev icra ediyor. Ancak verginin önemini, sadece SMMMO ya da diğer sivil toplum örgütlerinin kavraması yetmez. Bunu toplumun tüm kesimlerinin sahiplenmesi şarttır. Ancak bu şekilde adil bir vergi sistemi tesis edilebilir.” diye konuştu.
Çorum SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Defterdar Sormaz ve beraberindekilere teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim