Anma yürüyüşünün 3 Ocak Pazar günü saat 10.00’da, Çorum Piri Baba Parkı önünden başlayarak, Çorum Şehitlik Anıtı önünde sona ereceği belirtildi. Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşe katılmak isteyenlerin faaliyetin yapılacağı yer olan Piri Baba Parkı giriş kapısı önünde 03 Ocak Pazar saat 09:30’da hazır bulunmaları duyuruldu.
Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Gençlerimize tarihimizin ve kültürel mirasımızın milli ve manevi değerlerimizin, daha etkin şekilde tanıtılması, manevi iklimin toplumun bireyleri tarafından yaşanabilmesi için Sarıkamış’ta yapılacak olan yürüyüşle, aynı gün ve aynı saatte olmak üzere 81 ilde olduğu gibi ilimizde de Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü yapılacağını, Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne tüm halkımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Tığlı, “Bu vesileyle Sarıkamış’ta ve ülkemizin dört bir yanında Kurtuluş Mücadelesinde, vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak Milli Mücadele örneği gösteren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, ruhları şad olsun” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim