Programa Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Rektör Yardımcısı Ali Güngör, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Bayraktar, Ciner Yayın Holding Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman katıldı.
Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin İstanbul’da gerçekleştirilen Salim Uslu, sürgünün bütün acısını, yükünü omuzlarında taşıyarak hayatını kaybedenleri rahmetle andığınız ifade etti. Ahıska Türklerinin tanınması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Uslu, şimdi sıranın bazı sorunların aşılmasına geldiğini dile getirdi. Ahıska Türkleri ile ilgili çok sayıda dernek bulunduğuna dikkat çeken Uslu, “Dernekler arasındaki çekişmeler hatta ticari kazanç kapısı olarak görülen bazı çabalar var.  Bunları elimizin tersi ile itiyor olmalıyız. Çünkü Ahıska Türklerine hiçbir faydası yoktur. Ahıska Türklerinin bir siyasi lideri yok ama ben inanıyorum ki DATÜB kurumsal bir niteliğe ve birikime sahip. Bu süreci iyi yönetirsek belki siyasi bir lidere de ihtiyaç duymadan yeni kazanımlar elde edebiliriz. Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin bizim adımıza bu süreci iyi yönetme yeteneklerini geliştirip, kullanacaklarına inanıyorum.
Bugün Yeni Türkiye, Vatandaşlık ve diploma denkliği sorunlarını çözerek Ahıskalıların sürgün acılarını sonlandıracak güce sahiptir.  15 Temmuz işgal ve kalkışma girişimine en çok Ahıska Türkleri meydanlarda itiraz etmiştir çünkü vatansızlığın acısını en iyi onlar bilir. Türk Milleti olarak bizim insanlıktan öğreneceğimiz çok bir şey yok ama insanlığın merhamet medeniyetimizden öğreneceği pek çok şey var” dedi.
"Sürgünün 72. Yılı” Anma Programı açılışında; Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’da birer konuşma yaptı.
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman Editörlüğünde Ayna Askarova ve Prof. Dr. Mehmet Saray’ın verdiği konferansın ardından Ahıska Sürgününün 72.yılında DATÜB-BAU toplantısında yaşanan insanlık dramı ve Stalin zulmü anlatılarak görgü tanıkları dinlendi. 
Programın sonunda DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov tarafından Uslu’ya Ahıska Türkleri davasına desteğinden dolayı şükran plaketi verildi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’i, Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın’ı ve Rektör Yardımcısı Ali Güngör’ü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler alıp başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ettik.


(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim