Siyasi parti temsilcilerinin büyük bir cesaret örneği göstererek yanyana gelip kara bulutları dağıtmak için tepki vermek istediğini anlatan Vali Kılıç, şunları dile getirdi:

“Bu topraklardan bizi çıkarmak isteyen yok etmek isteyen bizi köleleştirmek isteyen bizi Akdeniz’in karanlık sularına gömmek isteyen karanlık güçler bilmelidir ki, bu millet genciyle yaşlısıyla Alevi’si, Sünni’siyle, Türk’ü, Kürt’ü, Lazı’yla bir bütündür.  Bu millet tek yürektir. Bu millet tek bilektir, İşte meydanlardayız. On binlerce insan Çorum’un bütün mahalleleri, bütün ilçeleri bütün köyleri buradayız. Buradan haykırıyoruz. Korkmuyoruz. Parçalanmayacağız, birbirimize küsmeyeceğiz. Sırça köşklerinizde ellerinizi ovuşturuyorsunuz. Bunları birbirine düşürelim bunları yok edelim diye. Birbirimize düşmüyoruz. Her saldırınızda daha fazla kenetleniyoruz. Her saldırınızda daha fazla birbirimize sarılıyoruz.

Biz beraberiz. Tüm siyasi partilerimiz burada belediyemiz, milletvekillerimiz, esnafımız hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz ve partilerimizin il başkanları büyük bir cesaret örneği olarak yan yana gelip ülkenin bugün üzerinde dolayan kara bulutları dağıtmak için tepki vermek istedi hepsini tebrik ediyoruz. Onların bu gayretiyle Çorum yan yana geldi. Hepimiz bu ülkenin ilelebet payidar olacağını haykırdınız. Çorum’dan kuvvetli bir ses verdik ve bu ses Avrupa’dan ve dünyanın değişik yerlerinden duyuldu. 100 yıl önce de bizi bu coğrafyada yok etmek için kara bulutlar halinde üzerimize geldiler. Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde on binler şehit oldu onlara da rahmet olsun. Bu vatanın sahipsiz olmadığını gösterdiniz ve sahibi biziz dediniz. Bu vatan kıyamete kadar evlatlarımıza devredilecek dediniz iyi dediniz dilinize, gönlünüze sağlık.”

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim