Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İl Genel Meclisi Üyeleri Haydar Erdem ve Yıldız Bek’in yanı sıra bazı il yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Hasan Suvacı dün Buharaevler Mahallesi’nde kurulan Perşembe Pazarı’nda yurttaşlara broşür dağıtarak, Referandum’da “Hayır” demeleri yönünde çağrıda bulundu.

Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan’a da bir nezaket ziyaretinde bulunan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, 16 Nisan’da ülkenin kaderini ilgilendiren çok önemli bir referandum yapılacağını anımsatarak, bu süreçte AKP’lilerin “Hayır” oyu verecek kesimleri vatan hainliği ve teröristlikle itham etmesini kabul edilemez bulduğunu vurguladı.

Terörün azdığı ve Türkiye’nin binbir türlü sorunla boğuştuğu bir sırada böyle bir referandumun “yersiz” ve “zamansız” olduğunu vurgulayan Suvacı, “AKP’nin başta bizim partimiz olmak üzere referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacak kesimleri, vatan hainliği ve teröristlikle eş tutmasını yakışıksız ve ayrıştırıcı buluyoruz. Biz CHP olarak hiçbir zaman terörün yanında olmadık. O nedenle bu tür ithamları sahiplerine aynen iade ediyoruz.”  şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği ve Başkanlık modeliyle birlikte seçilecek kişinin akıl almaz derecede yetkilerle donatılacağını tekrarlayan Suvacı, “Aslına bakarsanız, AKP’liler Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iyilikten ziyade kötülük yapıyorlar. Bir kişinin sırtına bu kadar taşıyamayacağı ölçüde yük yüklenmesi yarardan çok zarar verecektir. Dolayısıyla Sayın Erdoğan’ın bu yükü kaldırması mümkün görünmüyor.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim