Çorum Valiliği de Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla bir açıklama yaparak yarın ve Perşembe günü Çorum’da karla karışık şiddetli yağış beklendiğini belirterek, ulaşımda aksamlar, ani sel ve su baskını, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Çorum Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yüksek basınç sisteminin etkisi altında yağışsız bir dönem geçiren bölgemizin dün akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu sisteme ilave olarak bugün akşam saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte, özellikle yarın ve Perşembe günleri bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Yarın bölgemizin batı kesimleri ile Perşembe günü doğu kesimlerinde görülecek yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların sebep olacağı olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip edilmesi önem arz etmektedir. Oluşması muhtemel riskler; ulaşımda aksamlar, ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayıdır”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim