TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Per.Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban yaptığı selamlama konuşmasında bu kutsal topraklar üzerinde, şanlı Türk Bayrağı altında birlik ve beraberliği bütün tehditlere rağmen sürdürmenin tek nedeninin, kutsal değerler uğruna can veren şehitler ve kanlarını döken gaziler olduğunu vurguladı.

Çoban, “milli bağımsızlığımızı, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla yurdun her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazileri ve aziz şehitlerin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularını ifade etmek, onlara hizmet etmek bizler için en güzeli ve en ulvi olanıdır” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Necmeddin Kılıç’ın da konuştuğu program yemek ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim