Adana Vali Yardımcılığı yaparken İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesiyle 2017 yılının Şubat ayında Çorum Vali Yardımcılığı görevine atanan Azmi Yeşil, geçtiğimiz aylarda da Osmancık Kaymakamlığı görevine vekalet etmişti.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil’in dün sabah saatlerinde Öğretmenevi’nde oturarak gazete okuduğu sırada yere düştüğü, kalp krizi geçirdiğinin anlaşılması üzerine de hemen olay yerine çağrılan sağlık görevlilerince Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Çorum’da 1 yıl süreyle görev yapan Azmi Yeşil’in ani kaybı Çorum bürokrasisi ile sevenlerini üzdü. Vali Necmeddin Kılıç başta olmak üzere çok sayıda bürokrat hastaneye gelerek Azmi Yeşil’in durumu hakkında bilgi aldığı da öğrenildi.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil için bugün saat 17.30'da Valilik önünde tören düzenleneceği ve törenin ardından cenazesinin memleketine uğurlanacağı öğrenildi.

ÇORUM HABER Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diler.

AZMİ YEŞİL KİMDİR?

1955 yılında Osmaniye iline bağlı Düziçi ilçesinin Kurtlar köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Düziçi ilçesi merkezinde, lise öğrenimini Osmaniye ilinde tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nde tamamladı. 1977-1979 yıllarında İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında memur olarak kamu görevine başlayan Azmi Yeşil, 1979 yılında Adana Valiliği Kaymakam adaylığına tayin oldu.

1982 yılında 65. dönem Kaymakamlık kursuna müteakip Erzurum ili Horasan Kaymakamı olarak görevine başladı. Yeşil Mülki İdare Amiri olarak Adana İli Pozantı İlçesi, Bolu İli Seben İlçesi, Adana İli Saimbeyli ilçesi, Çanakkale İli Bozcaada İlçesi, Tunceli İli Pertek İlçesi ve Samsun İli 19 Mayıs İlçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişliği görevini 16 yıl sürdüren Yeşil sırasıyla Balıkesir, Afyonkarahisar ve Adana’da Vali Yardımcılığı yaptı. Son kararname ile Çorum’a atanan Azmi Yeşil evli ve iki çocuk babasıdır.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim