İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile 616 mülki idare amiri, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirildi. 75 kaymakam ve vali yardımcısı ise il hukuk müşaviri olarak atandı. Kararname ile Çorum’dan bir vali yardımcısı ve 7 kaymakam giderken, Çorum’a ise bir vali yardımcısı iki hukuk müşaviri ve 4 kaymakam atandı.

Bu kapsamda FETÖ soruşturması ile açığa alınan iki içenin kaymakamı da farklı yerlere görevlendirildi. Kararname sonrası, Çorum Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen Malatya Vali Yardımcılığına, Çorum Vali Yardımcılığı görevine de İzmir Vali Yardımcısı Alp Aslanargun görevlendirildi.

Kararname sonrasında Osmancık Kaymakamlığına Rize-Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İskilip Kaymakamlığına Armutlu Kaymakamı Bahadır Güneş, Ortaköy Kaymakamlığına Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem, Boğazkale Kaymakamlığına Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk atanırken, Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş Malazgirt Kaymakamlığına, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan Demirözü Kaymakamlığına, Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci Erzin Kaymakamlığına, Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç Kalkandere Kaymakamlığına, Bayat Kaymakamı İdris Akça ise Yazıhan Kaymakamlığına atandı.

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve göz altına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan Osmaniye Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanırken, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ise Şanlıurfa Vali Yardımcılığına atandı. Açığa alınan ve soruşturmaları süren kaymakamların bulundukları görev yerlerini boşaltmaları ve yerine yeni atamaların yapılmasını sağlamak amacıyla başka yerlere görevlendirildikleri bilgisine ulaşıldı. Yine kararname kapsamında Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine görevine Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ve Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu atandığı öğrenildi.

Kararnamede Bayat, Dodurga, Laçin, Kargı, Mecitözü ve Uğurludağ ilçelerine kaymakam ataması yapılmadı.

Öte yandan Amasya Vali Yardımcısı hemşehrimiz İrfan Demiröz, Banaz Kaymakamlığı’na atanırken, hemşehrilerimiz Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız Tekirdağ Vali Yardımcısı oldu. Gerede Kaymakamı Aslan Yurt Süleymanpaşa Kaymakamı, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı Yüksekova Kaymakamı, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Hotman ise Çayırova Kaymakamı olarak atandı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim