Mardin Büyükşehir Belediyesi kentte “Çocuk Gülerse Şehir Güler” sloganıyla çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 8 ay gibi bir sürede il genelinde birçok parkı kazandıran Belediye yeni parklar için de kollarını sıvadı. Yıl içinde 40 yeni park hedefini belirleyen Belediye kent merkezinde 3 yeni park için çalışmalarına başladı.

Bu bağlamda 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında 1 engelli, 1 büyük ve 1 küçük park için adımlar atıldı. Çalışmalara başlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kısa sürede parkları hizmete açacak.

YÜZLER GÜLECEK

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili hemşehrimiz Mustafa Yaman, çocukların mutlu olduğu bir şehir olmak için durmaksızın çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ekiplerin çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüğüne dikkat çeken Vali Yaman, “İlimizin yaşanabilir bir şehir olması hedefiyle çıktığımız yolda fedakarca çalışmalarımız devam etmektedir. Her yaş kesiminden herkesi kucaklayan bir şekilde projelere hayat vermekteyiz. Çalışmalarımızda çocuklarımızda önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle onların top koşturabilecekleri ve nefes alabilecekleri alanlar inşa etmekteyiz. Kısa sürede 32 parkı yaptık. Yıl sonuna kadar ise 40 adet yeni parkı bitireceğiz. Şu anda ise 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında 3 adet park için personelimiz çalışıyor” dedi.

ENGELLİLER SEVİNECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın kentte yaşayanların en çok rağbet ettiği alanlardan birisi olduğuna vurgu yapan Yaman, “Bu nedenle parkımızı çocuklarımız için de özel kılacağız. Parkımızı her gün binlerce hemşerimizin akın ettiği önemli bir parktır. Özellikle çocuklarımızın burada hoş vakit geçirmelerini istiyoruz. Yapacağımız paklar her anlamda çocuklarımızı sevindirecek. Ayrıca engellilerimizin de burada eğlene bilmeleri için düzenlememizi yapıyoruz. Bu nedenle engellilerimize özgü bir oyun parkı da alanımızda olacak” diye konuştu.

(İHA)

Editör: TE Bilisim