Proje kapsamında hastanede her normal doğum için bir fidan dikiliyor. Gerçekleştirilen fidan dikimine Vali Necmeddin Kılıç da katıldı. Fidan dikimi sırasında açıklamalar yapan Vali Necmeddin Kılıç, yeni neslin sağlıklı gelmesi, iyi eğitim alması gerektiğine vurgu yaptı.

Normal doğumu teşvik etmek için böyle bir projenin başlatılmasından dolayı emeği geçenleri tebrik eden Vali Kılıç, torununun da Çorum hastanesinde normal doğumla dünyaya geldiğini, kendisinin de bundan dolayı fidan dikerek projeye katıldığını söyledi. Torunu adına fidan diken Vali Kılıç böyle bir uygulamanın Çorum’da ve Türkiye’de ilk olduğunu söylerken, bu uygulamadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında oluşturulan “Normal Doğumla Doğan Çocuklar Hatıra Ormanı” fidan dikimine hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir başta olmak üzere çok sayıda doktor, sağlık çalışanı ve vatandaş da katılarak fidan dikti. Hatıra ormanına dikimi gerçekleştiren katılımcılar çocukları için bir hatıra fidanı oluşturmuş oldular.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim